payoff-img.jpg

Værksted:
Roskilde

Administration:
Knapstrupvej 14,
Krøjerup 4420 Regstrup

Tel: 40 15 41 21
info@kimborch.dk

FIRMATUR TIL SPANIEN

Malerfirmaet Kim Borch Aps tog en tur sydpå for at se nærmere på hvordan man håndterer malerfaget i Spanien

Lørdag d. 24/9 - 2004 kl. 06:05 tog vi flyet fra Kastrup lufthavn til Malaga, hvor vi havde lejet en lejlighed i en lille by der hedder el Faro, 5 km. fra Fuengirola.

Turen var med henblik på, både en hyggelig firmatur, og en mulighed for at se hvordan spaniolerne maler. I Spanien er der forskel på sikkerhedsreglerne i forhold til i Danmark. Deres stilladser var tit bundet sammen med tovværk, enden som tværstivere, rækværk eller eller for at fastgøre det til muren, hvor det så var bundet til en ledning der løb ned af muren eller en altan.

Afdækning er det ikke alle der bruger bl.a. ser man mange maler-klatter langs hus-murene, og i et tilfælde var der også spildt maling på en underbos vinduer.

Hunsene dernede er generelt hvide med nogle farvede frisér rundt om døre og vinduer. På nogle af de nybyggede huse, er der dog begyndt at komme lidt fave på i form af gul-, rød- og grålige nuancer. Ind imellem kunne man godt få et chok over håndværkernes måde at behandle deres affald på. ALT deres affald af enhver slags, blev smidt ud over skrænterne og senere blev et nyt hus så opført oven på det.

Ud over at studere de spanske malere/hånd-værkere var der også tid til at komme rundt og se på selve Spanien. Vi var bl.a. i Mijas, som også kaldes den hvide by, der er kendt for sine skæve gader, farvestrålende pationer og blomster-udsmykkede huse med smedejerns-balkonger.

Selv om Mijas er en meget tourist præget by, med souvenir-butikker, tourist-priser og udflugtsbusser, er der dog stadig en meget andalusisk stemning, og der er mulighed for at komme rundt og opleve byen i en "Burro Taxi" altså æsel taxi!

Byen Ronda ligger i et vildt bjerglandskab der engang gav ly til smuglere og landevejsrøvere. Lodrette og næsten 100 meter høje klippe-vægge omgiver Ronda på tre sider og byen er delt i to halvdele af den dybe Tayo-kløft.

Puente Nuevo der forbinder de to halvdele er bygget på tayo-kløftens højeste og smalleste sted. Fra toppen er der en skrækindjagende udsigt mod kløftens bund 90 meter nede. Under den spanske borgerkrig blev nationalistiske sympatisørere skubbet i døden fra denne bro. en tragisk begivenhed, som Hemingway skildrer i "Hvem ringer klokkerne for". Ronda har landets ældste tyrefægtnings-arena og det var også her man fandt på at bruge det røde klæde i tyrefægtning.

Fuengirola ligger spredt for foden af de grå bjerge. Enkelte gamle fisker-boliger ligger stadig ved den 5 km. lange strandpromenade. Nogle af fiskerne holder stadig liv i deres gamle erhverv og efter mørkets frembrud kan man bl.a. fra Fuengirola se fiskerne sejle ud i deres fartøjer, hvis store udenbors lygter bruges til at tiltrække blæksprutter.

Den Mauriske borg Castillo de Sohail ligger på toppen af en lille høj ved Fuengirolas vestlige udkant. Efter at være blevet overtaget af Kristne styrker i 1485 blev borgen senere anvendt som en strategisk forpost i kampen mod algeriske pirater og hvad der nu ellers truede freden.

Langs hele kysten vest over kan man med jævne mellem-rum finde rester af gamle lignende vagttårne. De fleste af de nedgravede kanoner kan man idag se på strandpromenaden.

Puerto Banus ligger vest for Marbella og er et lille rigmands-paradis hvor der bestemt ikke mangler noget. Boligpriserne hører til de højeste i Spanien med en kvardratmeterpris på over 6000 euro. Her er topmålet af jordisk lykke at have en gigantisk lystyacht i havnen, hvor der er plads til omkring 1000 fartøjer.