payoff-img.jpg

Værksted:
Roskilde

Administration:
Knapstrupvej 14,
Krøjerup 4420 Regstrup

Tel: 40 15 41 21
info@kimborch.dk

# # #

ÅRETS LÆREPLADS 2004

En god læreplads er et sted, hvor lærlingen trives socialt, oplever respekt og interesse for sin person og sit uddannelsesforløb og får udfordrende arbejdsopgaver.

Malerfirmaet Kim Borch ApS, Roskilde, med bare fem ansatte, var, sammen med seks andre virksomheder, indstillet til den lokale pris som året læreplads 2004 i Nordvestsjælland. Kim Borch ApS vandt den lokale konkurrence.

aarets-laereplads.jpgGodt arbejdsmiljø og faglig udfordring

Kim Borch ApS blev indstillet af malerlærling Stine Arrild, som i sin indstilling især udtrykte begejstring for det sociale arbejdsmiljø, de faglige udfordringer og den tillid hun mærker fra sin mester, Kim Borch.

"De ansatte stortrives og behandler hinanden med gensidig respekt. Problemer får ikke lov til at udvikle sig, fordi vi siger tingene lige ud i stedet for at bagtale hinanden" siger Stine Arrild.

"Kim Borch giver mig masser af faglige udfordringer og meget varierede opgaver. Derudover sikrer han, at jeg får ny viden ved at arrangere kursusdage og virksomhedsbesøg."

Første gang som læreplads

Kim Borch ApS har ikke tidligere haft lærlinge og var derfor meget overrasket over at vinde konkurrencen.

"Når vi har vundet, må det jo betyde, at vi uddanner og behandler lærlinge på en god måde. Det er rart at blive bekræftet i," siger malermester Kim Borch.

Kim Borch har dog ikke nogen komplet opskrift på, hvordan man bliver en god læreplads.

"Det vigtigste er vel, at man behandler folk, som man gerne selv vil behandles og gør en indsats for, at lærlingen udvikler sig fagligt."

Skoleperioder om vinteren!

Kim Borch mener, at man har en samfundsmæssig pligt til at uddanne kommende medarbejdere, men han kan også godt forstå, hvorfor mange firmaer holder sig tilbage.

"Jeg tror mange flere firmaer ville tage lærlinge, hvis de tekniske skoler lagde skoleperioderne om vinteren, hvor vi ikke har så travlt. Derudover er mange firmaer bange for at binde sig til en uddannelsesaftale på 3,5 år, efter en forholdsvis kort prøveperiode på tre måneder," siger Kim Borch.

Artikel fra "Byggeriet" - 2. årgang - nr. 10 - december 2004